Door naar de halve finale van Present Your StartUp

Cammy Breeveld Evenementorganisator Striktly en oprichter Movely
  • Nieuws
22 maart 2021 4 minuten lezen

Een volledige werkweek hebben Cammy en Mike zich gestort op de groei van Movely tijdens de Present Your Startup Academy in Haarlem. Een week vol met trainingen, opdrachten en coaching. Met als resultaat een plekje in de volgende ronde. Semi-finals op 1 april, here we come! Zouden we de finale halen?

Present Your Startup is een versnellingsprogramma voor StartUps. Het gehele programma is gestart met de eerste ronde in februari, waar wij tijdens de introductiedag zijn geselecteerd voor de Academy. Na de Academy vinden er verschillende pitch-ronden plaats, welke uiteindelijk leidt tot een finale in juli. In dit artikel vertellen we je hoe de week was, wat we hebben geleerd én hoe we de semi-finals hebben behaald.

Tijdens de lockdown

Een week in Haarlem, tijdens de lockdown? Ja, dat klopt! Vanuit onze hotelkamers, achter de laptop, volgende we het trainingsprogramma. De opdrachten deden met twee personen, lekker buiten in de frisse lucht. Enkele momenten, zoals in de ochtend of voor de pitches zelf, konden we terecht in een grote zaal.

Wat is een Start-up?

Volgens Wikipedia:

“Een start-up is een doorgaans snelgroeiend bedrijf dat aan een marktbehoefte wil tegemoetkomen door het ontwikkelen van een uitvoerbaar businessmodel rond een innovatief product of dienst, bedrijfsproces of een platform.”

Vertaald naar Movely: wij willen het makkelijker maken voor groepen mensen om af te spreken. Dit heb je afgelopen zomer misschien ervaren bij LOTS, hier kon je via onze test-app heel gemakkelijk samen komen. Dit doen we dus doormiddel van technologie, zodat uiteindelijk heel Nederland hier gebruik van kan maken. Naast samen komen om te dansen, kun je op de zelfde manier ook gemakkelijk de organisatie delen van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest of familieweekend.

Waarom doen we mee?

Er is veel voor nodig om van Movely een succes te maken. Present Your Start-up biedt ons de gelegenheid om ons netwerk te vergoten, nieuwe kennis op te doen en kritische feedback te ontvangen van professionals. Afgelopen week hebben we al deze drie boxen aangetikt. Als kers op de taart krijgen we na de Academy de gelegenheid om investeerders te ontmoeten, via een pitch. Een beetje a-la Dragons Den.

Hoe zag de Academy week eruit?

Tijdens deze week zijn we klaargestoomd voor de pitches. Met inhoudelijke workshops over onder andere verschillende soorten financieringsvormen, value propestion model canvas en business model canvas. Daaruit hebben we de hoofdlijnen verwerkt in een drie minuten pitch, na een volwaardige pitch training door de zeer kundige pitchtrainer Sheila Schenkel.

Het resultaat…

Met deze pitch zijn we door naar de volgende ronde! Check hier de opname van de uitzending (rechts in het hoekje de presentatie door Cammy):

Op naar de finale!

Voordat de finale plaats vindt, zijn er nog twee andere ronden te behalen: de halve finale op 1 april en de finale in juli. Maar eerst het eerstvolgende station: 1 april. Je kunt de pitch live volgen vanachter de laptop, bestel je gratis ticket hier.

Met dank aan

De organisatie en coaches van Present Your StartUp: Valerie Vallenduuk, Mike Rijkers, Jildou Steensma, Claudia Flores Jiménez, Sylvan Boonstra. Alle trainers tijdens de Academy: Nicolas Morgan, Robbin Hoogstraten, Samed Sökmen, Dirk Lange en Sheila Schenkel. En dankbaar voor de feedback van onze nieuwe connecties, de deelnemende StartUps: LIMEG, Omniwind, Bolster, Bouwboom, OneApp en Whoomp.

Cammy Breeveld van Striktly 8 artikelen

Cammy is de oprichter van Striktly Salsa & Bachata. Striktly is bekend om haar evenementen sinds 2015 in Rotterdam. Daarnaast is ze de oprichter van Movely, een start-up die het makkelijker wil maken voor groepen mensen om samen te komen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

  • Nieuws

SCHRIJF JE IN
VOOR ONZE
NIEUWSBRIEF!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste ontwikkelingen vanuit de Movely Community? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis de lancering niet.

Zoals met al onze diensten vinden wij het belangrijk om jouw privacy te waarborgen. Wij zullen daarom je gegevens nooit aan derden verstrekken, en zullen de informatie die je met ons deelt alleen gebruiken om je onze nieuwsbrief te sturen.