Financiële ondersteuning bij het digitaliseren van je dansschool?

Cammy Breeveld Evenementorganisator Striktly en oprichter Movely
 • dansschool
02 december 2020 8 minuten lezen

Hoe zou het zijn als jouw dansschool financiële hulp zou krijgen van de gemeente om een digitale stap te maken? Misschien zou je graag online dansles willen geven, of kan de website van je dansschool wel een upgrade gebruiken? Dan is de digitaliseringsvoucher iets voor jou!

Onze mooie salsa dans- en evenementensector is hard getroffen door de Corona crisis. I feel you. De maatregelen, de onzekerheid, de financiële klappen. Het is geen makkelijke tijd. Ieder steuntje in de rug is dus van harte welkom. Wat de digitaliseringsvoucher is, hoe je het krijgt en wat de voorwaarden zijn zocht ik voor je uit.

Wat is een digitaliseringsvoucher?

De digitaliseringsvoucher is een subsidie die vanuit enkele gemeenten wordt uitgegeven voor een onderneming in het klein MKB. Het is een financiële tegemoetkoming die er specifiek op gericht is om online vind- en zichtbaarheid te bevorderen.

De digitaliseringsvouchers worden uitgegeven in de gemeenten Rotterdam, Deventer en de gehele provincie Overijssel. Hoewel per gemeente de voorwaarden verschillen, hebben ze met elkaar gemeen dat deze regeling bedrijven helpt om hun digitale positie te versterken, met als effect het vergroten van hun omzet en/of marktbereik. Denk aan het inhuren van een expert op het gebied van online zichtbaarheid. Met behulp van deze expert kan er een social media strategie worden opgezet, die helpt om een grotere doelgroep aan te spreken voor de online lessen die het bedrijf misschien al geeft.

Er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Bijvoorbeeld in de Gemeente Rotterdam is de kans groot om in aanmerking te komen voor de voucher als je als dansschool ondernemer minimaal drie jaar staat ingeschreven bij de KVK, er minder dan vijftig personeelsleden (en minimaal twee) in dienst zijn en je de financiële ondersteuning bijvoorbeeld wilt besteden aan het opzetten van een webshop.

Wat kun je doen met een digitaliseringsvoucher?

In principe kun je als ondernemer de voucher aanvragen als je een plan hebt voor jouw eigen digitaliseringsslag. We hebben een paar voorbeelden voor je bedacht:

 • Advies inwinnen voor een digitalisering strategie
 • Een website op laten zetten of verbeteren
 • Een webshop opzetten of verbeteren
 • Het inrichten van een online cursus
 • Advies inwinnen voor een social media strategie voor het vergroten van je bereik
 • Inhuren van een SEO expert om je dansschool vindbaar in Google te maken

Slechte online vindbaarheid van de salsa scene

Heb je wel eens gegoogled op ‘salsa’? Behalve enkele grotere dansscholen is het online aanbod niet bepaald een realistische afspiegeling van wat de huidige salsa scene te bieden heeft. Er is zoveel meer! Van de talloze gepassioneerde dansscholen, zijn er slechts enkele websites up to date. Nu we tijdens de corona crisis niet of onvoldoende kunnen dansen, is dit dus hét uitgelezen moment om de online zicht- en vindbaarheid van jouw dansschool een boost te geven.

Tips om direct actie te ondernemen:

Digitaliseringsvoucher aanvragen
Onderzoek of jouw gemeente dit aanbiedt. In Rotterdam kun je deze tot 8 december aanvragen, in Overijssel kan je zelfs een aanvraag indienen tot €10.000,-. Zeker de moeite waard dus om er direct in te duiken.

Voer zelf een online APK uit in 6 stappen: Open een incognitovenster in je webbrowser en type de zoekwoorden in de search bar die jouw cursisten kunnen gebruiken. Denk aan: salsa in delft, bachata dansles, ladystyling bootcamp etc. Wat komt er omhoog? Staat jouw dansschool hier tussen? Deze items kan je direct zelf aanpakken:

 1. Heb je al een “Google Mijn Bedrijf”? Zo niet, maak er eentje aan;
 2. Geef de afbeeldingen die je op jouw website gebruikt een passende naam en ALT-tag. Google neemt dit mee in zijn zoekresultaten;
 3. Plaats een nieuw artikel, of blog op je website. Hiermee blijft je website niet alleen relevant voor de bezoeker, ook Google beloont dit;
 4. Controleer de keywoorden waar je op gevonden wilt worden: zijn deze te lezen in de titel en inleiding van de teksten op jouw website?;
 5. Check hier de snelheid van jouw website;
 6. Gebruik je al linkjes op je website? Naar externe websites, maar ook naar je eigen pagina’s? Koppel bijvoorbeeld artikelen aan elkaar en verwijs door naar andere relevante websites. Loop ook de linkjes nog na die er al op staan. Werken ze nog?

Wil je ook aan de slag met de digitaliseringsvoucher?

Vul deze scan in om te zien of jouw onderneming aan de voorwaarden voldoet. Let op: deze scan is alleen geschikt voor ondernemers in de Gemeente Rotterdam, andere gemeenten kunnen net afwijken van de gestelde voorwaarden in deze checklist.

Hulp nodig bij de aanvraag?

Anglers biedt een gratis sparringsgesprek aan van 30 minuten, indien gewenst kunnen ze de aanvraag bij de gemeente voor 100,- verzorgen.  (Advertentie)

Cammy Breeveld van Striktly 8 artikelen

Cammy is de oprichter van Striktly Salsa & Bachata. Striktly is bekend om haar evenementen sinds 2015 in Rotterdam. Daarnaast is ze de oprichter van Movely, een start-up die het makkelijker wil maken voor groepen mensen om samen te komen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

 • dansschool

SCHRIJF JE IN
VOOR ONZE
NIEUWSBRIEF!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste ontwikkelingen vanuit de Movely Community? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis de lancering niet.

Zoals met al onze diensten vinden wij het belangrijk om jouw privacy te waarborgen. Wij zullen daarom je gegevens nooit aan derden verstrekken, en zullen de informatie die je met ons deelt alleen gebruiken om je onze nieuwsbrief te sturen.