Hoe vind je een geschikte LOTS locatie

Cammy Breeveld Evenementorganisator Striktly en oprichter Movely
  • LOTS
15 juni 2020 6 minuten lezen

Het is lekker weer en je hebt zin in heerlijke tropische vibes: een vakantiegevoel, maar dan in eigen land. Salsa- en bachata dansen, lekker BBQen in de zon met gezellige mensen, een fijne sfeer en goede muziek. You get the picture… Sinds 2016, nog vóór Striktly, initieerde ik samen met Robert en Marco LOTS: Latin On The Streets. Een samenkomst waar je low profile met elkaar kunt dansen en oefenen, terwijl er lekker gekletst en gegeten wordt bij de ondergaande zon.

Maar waar vind je deze ideale plek om jouw LOTS te organiseren?

Ik heb op basis van mijn ervaringen een paar voorwaarden voor je op een rij gezet waar je jouw locatie aan kunt toetsen. Wil je liever gelijk locaties in Rotterdam ontdekken die je kunt afwegen voor jouw LOTS? Download dan de Movely app en krijg gelijk gratis toegang tot een lijst van mijn favoriete LOTS locaties in Rotterdam.

Waar moet de locatie aan voldoen?

1. De basisvoorwaarden:

Een fijne LOTS locatie heeft een paar basisvoorwaarden. Je kunt hierbij zelf uiteraard beoordelen of je het hiermee eens bent, of dat jij andere voorwaarden belangrijker vindt.

  • Toilet mogelijkheid

Het is wel zo fijn als er een openbaar toilet in de buurt is. Je kunt hierbij denken aan een toilet bij openbare ruimtes zoals de bibliotheek of een museum, maar ook aan restaurants of cafés waar je gebruik kunt maken van het toilet. Als het horeca betreft, even afstemmen met de eigenaar en eventueel wat wisselgeld meenemen. Dit zorgt ervoor dat je LOTSers niet vroegtijdig vertrekken omdat ze ondertussen écht heel nodig moeten plassen.

  • Schuilen als het regent

Hoewel het niet elke keer nodig zal zijn, is het een fijne backup om te kunnen schuilen als het regent. In Nederland kan er zomaar een zomers buitje voorbijkomen. Dit is geen reden om de hele LOTS gelijk af te blazen, mits je de juiste plek hebt uitgekozen. Zorg dus voor een plek waar je even kunt schuilen als het nodig is. Al mijn favoriete locaties zijn overdekt, download de app en je kunt direct starten!

  • Beschutte maar vrij gelegen plek

Het is fijn om een beetje een beschutte plek te hebben voor je LOTS. Het is prima als er een keertje iemand nieuwsgierig komt kijken wat er gebeurt, maar het is niet de bedoeling dat je veel mensen aantrekt. Helemaal niet in deze tijd met corona maatregelen. LOTS is gestart als plek om vrijblijvend en laagdrempelig te kunnen oefenen met elkaar, salsa en bachata tips te delen, en je dansnetwerk uit te breiden. De aandacht ligt dus binnen de groep, niet op exposed dansen. Dan is het fijn als je een veilig en geborgen gevoel bij de omgeving hebt.

Wanneer is het een beschutte plek? Over het algemeen zijn locaties die een beetje afgelegen liggen, en niet midden in een druk winkelgedeelte wenselijk. Zo kun je bijvoorbeeld overdekt ontmoeten bij het Maritiem museum, maar dit ligt middenin het centrum bij een druk kruispunt waar veel mensen komen. Locaties die lager dan straatniveau liggen, doen het dan bijvoorbeeld beter. Omdat het hierdoor een beetje uit het zicht ligt. Daarnaast geeft een vrijgelegen plek wat meer vrijheid op het gebied van muziek, en creëer je minder snel overlast voor de omgeving.

  • Dansvloer

Als er ook gedanst wordt is het fijn om hier rekening mee te houden. Sommige fanatiekelingen kunnen op álle ondergronden dansen, maar vaak is het fijn om een gladde en egale vloer te hebben. Let op je knieën! Dit varieert van een ideale vloer zoals natuursteen zonder voegen, tot minder ideale ondergrond zoals ongelijke kinderkopjes of mul zand. Zorg ervoor dat je voor je de locatie beslist bekijkt hoe het er voor staat met de ondergrond zodat je dit ook kunt communiceren naar je LOTSers. Is het een perfecte dansvloer, of kunnen ze beter hun dansschoenen thuislaten en lekker op gympjes dansen?

2. Nice to have’s

Een aantal elementen die de locatie top maken zijn de nice to have’s. Niet voor iedereen belangrijk, maar geeft wel nét dat extra stukje schwung aan je LOTS.

  • Bereikbaarheid

Hoe komen jouw LOTSers naar het event? Op de fiets, met de auto, met het OV? Dit kun je meenemen in afweging van je locatie. Zo is het misschien prettig om een locatie te hebben die goed met het OV bereikbaar is, of waar je in de buurt gratis kunt parkeren.

  • Sfeermakers

Niet elke plek is even sfeervol. Zo kun je je voorstellen dat een parkeerplaats bij een industrieterrein misschien wel afgelegen ligt maar niet perse heel gezellig oogt. Hoewel je hier zelf natuurlijk wat aan kunt doen, is het ook handig om hier vooraf eens over na te denken. Ligt jouw plek bijvoorbeeld perfect voor de ondergaande zon? Is het verlicht ‘s avonds? Of is er een schattig prieeltje of veel groen? Dit zijn allemaal elementen die zorgen voor sfeer. Hiervoor geldt ook: ga het ervaren. Ga langs je locatie en ontdek wat de sfeer met je doet en proef of dit jouw plek is voor een LOTS.

  • Jouw ideale locatie

Ook in jouw stad zijn er verschillende locaties die perfect zijn voor een LOTS. Heb je geen zin om zelf een locatie uit te zoeken? In de gratis Movely App vind je mijn 7 favoriete LOTS locaties in Rotterdam op een rij. Liever op zoek naar je eigen stek? Doe het zoals Marco & ik deden: trek erop uit en maak er een dagje van! Stap op de scooter of fiets, ontdek je eigen stad. Zodat jij straks dé beste plekjes weet voor jouw LOTS.

Conclusie

Ga er lekker op uit! Neem bovenstaande factoren mee. Maar doe vooral wat bij jouw ideale LOTS middag- of avond past, informeer anderen goed over de basisvoorwaarden zoals beschikbaarheid toilet, wel/niet schuilen bij regen, bereikbaarheid en de (dans)vloer. Heel veel plezier!

 

Cammy Breeveld van Striktly 8 artikelen

Cammy is de oprichter van Striktly Salsa & Bachata. Striktly is bekend om haar evenementen sinds 2015 in Rotterdam. Daarnaast is ze de oprichter van Movely, een start-up die het makkelijker wil maken voor groepen mensen om samen te komen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

  • LOTS

SCHRIJF JE IN
VOOR ONZE
NIEUWSBRIEF!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste ontwikkelingen vanuit de Movely Community? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis de lancering niet.

Zoals met al onze diensten vinden wij het belangrijk om jouw privacy te waarborgen. Wij zullen daarom je gegevens nooit aan derden verstrekken, en zullen de informatie die je met ons deelt alleen gebruiken om je onze nieuwsbrief te sturen.