GET TO KNOW OUR HEROES: Chantal, de Connector

Hiske Verhalenverteller bij Movely
  • interview
  • team
25 november 2020 8 minuten lezen

Noem haar de lijm van de community, de verbinder, of de connector: Chantal, 38 woont in Leerdam en brengt de community van Movely bijeen. Vandaag krijgen we een kijkje achter de schermen van Movely teamlid Chantal: wie is ze, wat is haar aantrekkingskracht met de salsa scene en wat gaat ze bij Movely doen?

Dagelijks leven

Naast dat Chantal moeder is van een prachtige dochter van 9, is ze ook werkzaam bij de Rabobank. Al 12.5 jaar werkt ze daar in verschillende functies waaronder ook community management. “Ik heb er heel veel geleerd. Wat triggert bijvoorbeeld een persoon om bij een community te willen horen?”

Momenteel ontfermt ze zich over het onderling connecten van collega’s over de hele wereld die in de Agrarische sector werken. “Je hebt te maken met verschillende culturen en taalbarrières waardoor aansluiting soms lastiger is. Iemand in Brazilië heeft een heel ander soort cultuur dan iemand in Australië.” Hoewel er veel verschillen zijn, kijkt Chantal niet zozeer naar wat hen scheidt, maar gaat ze op zoek naar de gemene deler: de raakvlakken wat mensen verbindt. Want die basis van verbinding is nodig voor groei. “Je wil dat ze met elkaar in contact kunnen komen, zodat ze van elkaar kunnen leren en kunnen netwerken.”

Familiemens

Chantal is half Indonesisch en half Nederlands en trots op haar roots: “Ik ben vaker naar Indonesië geweest, en ben ook naar het huis gegaan waar mijn vader is opgegroeid. Dat was heel gaaf.” Haar doel is om dezelfde trip ook met haar dochter, zus en haar kinderen te gaan doen. “Ik ben heel trots op mijn achtergrond. Ik vind het belangrijk dat mijn dochter dat ook op die manier meekrijgt.” Daarom voedt Chantal haar dochter op met de taal, de cultuur en het eten. “Het eten is super lekker, dus er wordt thuis vooral Indonesisch gekookt.”

Familie is sowieso heel belangrijk voor Chantal: “Ik ben echt een familiemens. Ik hou van het gevoel van familie: de liefde naar elkaar, saamhorigheid. Dat is echt wie ik ben.”

Toen Chantal bij Striktly in Rotterdam ging dansen, ontdekte ze dit zelfde gevoel: “Het raakte me zo. Het gevoel wat ik heb richting mijn familie, dat heb ik daar ook ervaren.”

Dansen is leven

Dansen is altijd een passie van Chantal geweest en daarmee ook een groot onderdeel van haar jeugd. “Vanaf mijn 12e ben ik begonnen met stijldansen. Latin had daarbij wel echt mijn voorkeur: cha cha, samba & rumba.” Vanaf haar 16e draaide de interesse meer naar streetdance, hiphop en later Zumba. Echt stil zat ze dus zelden. Toen in 2003 een collega haar vertelde dat zij op salsales ging, wilde Chantal per direct mee. “Die collegavriendin ging dansles volgen in Den Haag, ik woonde in Soest, en zij woonde in Almere. Ik ging dan bij haar eten in Almere, dan reden we samen naar Den Haag voor een uurtje les om vervolgens samen terug te rijden naar Almere waar ik dan soms bleef slapen.”
Omdat ze zoveel plezier had bij dansschool Salsero is Chantal daar een paar jaar blijven hangen tot ze dacht: “Dit kan vast veel dichterbij huis”.

Zo kwam ze bij Union Salsa in Utrecht terecht waar ze jaren is blijven plakken en in een bachata showteam terechtkwam. Daar werd er fanatiek getraind voor een optreden; drie keer per week was de standaard. “We hadden ontzettend veel lol. Ik ben heel blij dat ik daar de kans heb gehad om mijzelf te ontwikkelen en mijn danservaring naar een hoger level te brengen.”

Een droom kwam uit voor Chantal toen ze de kans kreeg om les te geven. “Het was heel gaaf om te zien dat mensen enorm groeien in het dansen, maar ook het plezier dat ze hebben. Om daaraan te kunnen bijdragen maakt mij heel enthousiast.”

Na drie jaar maakte ze de keuze om te stoppen met lesgeven. “Na een tijdje is het gewoon niet meer te combineren met je fulltime job en moeder zijn.”

Sindsdien is ze vooral bij feestjes en socials te vinden om aan haar danscraving te kunnen voldoen. “Ik daag mezelf liever uit in de salsa zaal dan in de bachatazaal. Ik hou erg van spinnen, zeker als het goed gaat haha.” Zo is Chantal’s record van spinnen met partner 12 draaien achter elkaar. Al zegt ze dat nu niet meer te kunnen. “Ik weet nog dat ik heel blij was en een sprongetje maakte. Ik sta nog en ik kan gewoon verder met de dans!” 

Hoewel ze vooral heel Nederland afloopt voor alle feestjes en elke dinsdag van Utrecht naar Rotterdam rijdt voor Striktly op dinsdag, heeft Chantal ook op wat exotische plekken gedanst. “Als ik op vakantie of een weekend weg ga, ga ik standaard zoeken: welke feestjes zijn daar en zit het in de buurt van het hotel?” Zo heeft ze onder andere al gedanst in Mexico, Brazilië, Miami, Frankfurt en Antwerpen. Kroatië staat nog op haar dans bucketlist. Net als Latin Weekender en Antilliaanse feesten die helaas dit jaar niet kunnen doorgaan.

Nu er tijdens de coronacrisis beperkingen voor het dansen zijn ervaart Chantal als een flink gemis. “Ik voel echt een gat nu we niet mogen dansen. Ik voel me niet compleet”. Om toch het dansvuurtje gaande te houden danst ze thuis met haar dochter of met haar zus. “Even de muziek aan. Dan voel ik dat enthousiasme en die danspassie weer. Dan maakt mijn danshart weer een sprongetje.”

Movely Community

Chantal heeft een strategische blik, psychologische kennis én een intrinsieke drive om mensen te verbinden. Dat in combinatie met haar hands-on-kennis vanuit haar community management rol is Chantal de perfecte kandidaat om zich bij Movely in te zetten om de community te helpen versterken. Dit doet ze één dag per week naast haar baan bij Rabobank.

Zo brengt ze voor Movely in kaart hoe we een veilige en inspirerende omgeving kunnen creëren waar iedereen het beste tot uiting komt. “Ik wil heel graag de community uitbreiden. Dat we alles met elkaar kunnen delen op het gebied van dans. Maar ook verbinding in alles wat er al beschikbaar is. Evenementen, danslessen. Maar daar hebben we elkaar voor nodig.”

Er zijn al vele Movely leden die allemaal staan te popelen om weer naar een feestje te kunnen gaan. Ook daar moet aandacht aan worden gegeven vindt Chantal: “Vooral in deze tijd, hoe kunnen we helpen om jouw passiegevoel te behouden, ondanks dat we nu niet kunnen dansen?” 

Het samenbrengen van al deze elementen is volgens Chantal de kern van de community. De verbinding waar zij op doelt: “Als ik aan Movely denk dan denk ik aan blijdschap, enthousiasme, verbinden, samen, passie delen, en vooral open. Je voelt je welkom om deel te nemen aan alles wat wordt aangeboden. Vertrouwen en openheid.” 

Vanuit dat gevoel gaat Chantal op zoek naar wat er nodig is: “Ik wil dat als ik me ergens aanmeld of bij aansluit dat ik ‘gezien’ word. Dat wil ik ook voor de leden van Movely: een warm welkom.”

Praat & denk mee!

Heb jij mooie ideeën die hierop aansluiten? Wil je gezellig kletsen of meedenken over de community? Praat mee in de app of neem contact op met Chantal door haar te mailen op Chantal@movely.nl

Hiske van Movemento 10 artikelen

Hiske werkt aan de online zichtbaarheid van Movely. Zo houdt ze bijvoorbeeld de Instagram bij en schrijft ze blogs. Ze houdt ervan om mooie verhalen een podium te geven.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

  • interview
  • team

SCHRIJF JE IN
VOOR ONZE
NIEUWSBRIEF!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste ontwikkelingen vanuit de Movely Community? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis de lancering niet.

Zoals met al onze diensten vinden wij het belangrijk om jouw privacy te waarborgen. Wij zullen daarom je gegevens nooit aan derden verstrekken, en zullen de informatie die je met ons deelt alleen gebruiken om je onze nieuwsbrief te sturen.