GET TO KNOW OUR HEROES: Gian, de Businessman

Hiske Verhalenverteller bij Movely
  • interview
  • team
08 februari 2021 12 minuten lezen

Gian (31) is de meest zakelijke van ons team. Goed met cijfers, kritische blik en voornamelijk achter de schermen bij Movely bezig. Gian zorgt ervoor dat het bedrijf gezond blijft en dat de toffe plannen die we hebben ook zakelijk uitvoerbaar zijn. Hij is zowel creatief klankbord als nuchtere Feyenoordsupporter, en draagt bij aan een stabiele fundering waar we Movely op uitbouwen. Wil je meer weten van deze cijferfluisteraar? Meet Gian – de Businessman.

Dagelijks leven

Gian woont samen met zijn vriendin Safiya in Rotterdam in een prachtig appartement met uitzicht. Een uniek pand, wat ze met behulp van een architect en samen met hun buren hebben ontwikkeld. Als Rotterdam liefhebbers is het voor hen dé plek, omdat je bijna heel Rotterdam kunt overzien.

In zijn dagelijks leven werkt Gian fulltime als financial controller bij een vastgoedontwikkelaar. Een hele mond vol. “Ik ben verantwoordelijk voor de financiën, belastingen en jaarrekeningen van de vastgoedontwikkelaar.” De vastgoedbranche vindt hij erg leuk. “Je kunt zelfs zeggen dat ik een passie heb voor vastgoed.”

Gian weet dus wel zijn weg rondom cijfers. En dat is ook precies de kracht in de samenwerking met Cammy. Cammy en hij zijn namelijk beide mede-eigenaar van Movemento, het moederbedrijf waar Movely, Striktly en Mama Juana onder vallen. Gian neemt daar de rol van investeerder op zich, en handelt de zakelijke elementen af. Samen zorgen ze voor een gezond businessplan, waarbij Gian in de gaten houdt of ook de cijfers de juiste kant op gaan bij de toffe plannen die we voor Movely hebben.

Entree in de salsa scene

In 2015 kwam Gian in aanraking met salsa en is hij begonnen met lessen bij El Yoyo. “Het leek me heel leuk om het te kunnen. Van nature ben ik geen soepele kerel, en ben ik een beetje een houten klaas. Eigenlijk nu nog steeds wel.” 

Echt makkelijk ging salsa hem niet af. “Ik had best wel veel moeite om het te leren. Ik heb ook wel eens een privélesje genomen om die reden.” Desalniettemin heeft Gian wel doorgezet en een aantal seizoenen les gehad. “Ik kan wel gewoon een dansje doen. Maar na één nummer denk ik; ‘nou moet ik stoppen met die dame. Die is het vast ook wel een beetje zat, die saaie pasjes’.”

Gian zou graag samen met Safiya lessen, maar daar is het nog niet van gekomen. “We dansen wel salsa in de huiskamer, voor de gein een paar draaitjes. Dat doen we best vaak.” Hoewel het niet het meest belangrijke voor hem is, staat het nog wel op Gian’s bucketlist om nog een keertje goed – of prima – te leren dansen. “Het hoeft niet perse supergoed. Maar ik heb heel veel andere prioriteiten waardoor het er nu niet van komt.”

Gian en Safiya woonkamer dansen

Eerste feest

Het eerste feest wat Gian bezocht maakte ook gelijk een diepe indruk: het koningsdagfeest van Striktly in Podium950. “De sfeer was supergoed. Jong en oud die met elkaar dansen, lekker surinaams eten erbij. Dat vond ik echt heel erg gezellig. Dat was een van de eerste grote feesten in de avond die ik bezocht.”

Daarna heeft Gian niet veel salsafeesten meer bezocht waar hij zijn moves kon showen en toepassen. “Het viel mij vaak tegen dat die feesten vaak tot best wel laat duren. Omdat ik veel werk kan ik niet makkelijk tot heel laat gaan feesten. Dan ben je gelijk de dag erna niks waard.” Maar gelukkig waren er de avonden van Striktly waar Gian zijn hart op kon halen. “Ik vond het een uitkomst dat je op dinsdagavond al vroeg Striktly had, op het Stadhuisplein. Dat vond ik dan heel leuk.”

Buitenlandse aantrekkingskracht

Tijdens zijn studie heeft Gian een tijdje in Lissabon gewoond. Hier pikte hij wat van de taal op en dit onderhield hij door contact met Portugese vrienden. Met serieuze emigratieplannen ging hij een aantal jaar geleden naar Brazilië voor een taalcursus. De cursus was ter voorbereiding om later voor enkele jaren in Brazilië te gaan wonen.

Tijdens de taalcursus heeft hij wat van het Braziliaanse nachtleven geproefd. “Het was niet perse een salsaclub, maar een club waar er verschillende braziliaanse muziek werd gedraaid.” Om de geleerde taal goed te laten indalen wilde Gian het in de praktijk toepassen. Hij vond de uitgaansomgeving hier perfect voor. “Het is best lastig om zomaar iets van interactie te starten met de mensen daar. Maar als je dan danst, dan heb je al iets van een interactie en dus een startpunt.” Als ik hem vraag of hij daar ook salsa heeft gedanst lacht hij. “Ik heb mijn salsa moves ingezet, maar het was misschien niet altijd op salsamuziek.”

Vlak voor zijn vertrek naar Brazilië leerde Gian zijn vriendin Safiya kennen, dus het emigreren naar Brazilië is er niet meer van gekomen. Voor de liefde (en vanwege het minder aantrekkelijke zakelijke klimaat destijds in Brazilië) is hij in Nederland gebleven.

Gian en Safiya

“Ik vind het een hele leuke scene, ik voelde me heel welkom”

Als ik Gian vraag wat hem zo aanspreekt aan de salsa scene opent zijn gezicht zich. Met een grote glimlach vertelt hij: “De sfeer van salsa vind ik heel erg leuk. Heel vriendelijk.” Maar ook de manier hoe er met elkaar werd omgegaan was voor hem nieuw. “Opeens werd ik volop aangesproken door vrouwen: ‘kom je dansen?’ Met een knipoog, niet met de gedachte om je te versieren, maar echt om te dansen. Dat vond ik ook heel erg verfrissend.”

Je ziet aan zijn gezicht dat Gian woorden tekort schiet om de scene te beschrijven. “Er wordt nooit ruzie gemaakt. Ik ben vroeger best vaak gaan stappen in Rotterdam op het Stadhuisplein, toen had ik regelmatig een aanvaring met iemand. En dat heb je bij salsa helemaal nooit. Dat vind ik heel positief. Je ziet ook dat iedereen probeert verbinding te leggen.”

Het lekkere eten, de mensen. Alles bij elkaar creëert volgens Gian een sfeer van positiviteit en gezelligheid. Maar het buitendansen heeft wel zijn voorkeur. Een stukje magie. “Buitendansen vind ik eigenlijk veel leuker, want dan worden er meer mensen door geraakt. Mensen die voorbijlopen en denken: ‘hee wat is dit’. Dat hoeft niet eens te betekenen dat ze meedansen, maar als ze passeren vinden ze het leuk, er gebeurt wat. Dat creëert een positieve sfeer. Of je ziet dat mensen het aan elkaar leren. Het is een hele vriendelijke scene, daar hou ik heel erg van. Het zijn eigenlijk alleen maar lieve mensen.”

Gian en Cammy dansend

Fanatiek Feyenoord supporter

Zo in gesprek komt naar boven dat Gian vooral erg aanhaakt op de liefdevolle kanten van de salsa scene. De mensen, de verbinding, de ruimte die iedereen elkaar geeft en het vriendelijke en positieve karakter. Maar tegelijkertijd zit ik tegenover een zeer fanatiek Feyenoord supporter. Dat kan best een contrast zijn met wat sommige mensen aan de buitenkant kennen van voetbalsupporters.

Gian lacht. Hij snapt dat het zo kan overkomen, maar hij ziet het anders. “Er komt juist heel veel liefde bij Feyenoord kijken, maar dan met name voor Feyenoord zelf. En het is echt een familie. Het verbindt mensen heel erg. Dus als ik iemand tegenkom, en hij houdt van voetbal of hij is voor Feyenoord, dan heb je gelijk een band.”

Gian legt zijn aandacht graag op het verbindende karakter als supporter. “Ik ben over het algemeen een heel rustig persoon, maar ik vind het heel leuk om dan eens in de week of in de twee weken me heel erg druk te maken om iets waarvan ik weet dat het eigenlijk geen zak uitmaakt. Dat is lekker.” Dat doet hij dan vooral op zijn manier: keihard zingen met zijn Feyenoordmaten voor zijn club bij een wedstrijd. 

The perfect business match

Gian en Cammy kennen elkaar pas sinds 2019. Op een dag zag Gian een Instagrampost voorbijkomen van Charissa, die hij kende als assistente van de dansles. Charissa was samen met Cammy bezig met het ontwikkelen van heuptasjes voor Striktly. Gian vond het een tof idee en stak een helpende hand uit. “Toen heb ik een berichtje gestuurd van: ‘hee ik vind financiën leuk, mocht je hulp nodig hebben, dan wil ik best meedenken.’” Cammy was in eerste instantie wat huiverig. Ze wilde niet zomaar financiële informatie delen zonder dat ze wist wie Gian was. “Ik ben toen langsgegaan en heb wat advieswerk voor haar gedaan. Na een tijdje stelde Cammy voor: wil je anders partner worden, ik ben op zoek naar een partner.”

Als mede-eigenaar is Gian een investeerder, om mee te kunnen bouwen aan de toekomst van Movely. Samen met Cammy wegen ze de beslissingen af, waarbij Gian de aandacht heeft op het financiële en zakelijke stuk. “Ik ben ook een klankbord van Cammy, als sparringspartner. Cammy is de ondernemer die er de hele dag mee bezig is, en ik ben een soort adviseur die meewerkt waar het nodig is. Dat kan ook operationeel zijn, bijvoorbeeld bij de feesten.”

Cammy: “Toen ik Gian in actie zag bij het event in het Afrikaanderpark 2019, wist ik dat hij meer was dan een goede financiële adviseur. Ik zag dat Gian een aanpakker is, het grotere plaatje zag en direct verantwoordelijkheid nam. Nog zonder dat we onze samenwerkingsafspraken rond hadden. Toen was ik om.

Samen zijn Cammy en Gian mooi in balans. Cammy is de visionair met mooie grote dromen waar Movely naartoe kan groeien, en Gian houdt de nuchtere blik en bekijkt de haalbaarheid. “Het hogere doel van Movely is verbinden, en alles laten groeien. Maar je moet in ieder geval uit je kosten komen om leuke dingen te kunnen blijven doen.”

De toekomst van Movely

Movely representeert de salsa scene voor Gian. “Het brengt plezier en positiviteit. Voor veel mensen is het een hoogtepuntje in hun week of maand. Dat vind ik heel tof.”

Als ik hem vraag wat hij voor Movely in de toekomst ziet, droomt hij groot: “Dat we de hele scene omhoog kunnen tillen en met elkaar kunnen verbinden via de app.” Maar ook zou hij graag de scene verder willen uitbreiden. “Mensen verbinden die nog geen kennis hebben gemaakt met salsa. Juist omdat het zo’n positieve scene is, dat we daar meer mensen in krijgen. Ik denk dat we altijd beter worden van een stukje positiviteit.”

Ben jij geïnspireerd geraakt en wil jij ook meebouwen aan de toekomst van Movely? Volg ons dan op Instagram.
Wil je eens met Gian in gesprek over de toekomst van Movely en heb je een serieus voorstel of creatief idee? Je kunt hem bereiken via gian@movely.nl

Hiske van Movemento 10 artikelen

Hiske werkt aan de online zichtbaarheid van Movely. Zo houdt ze bijvoorbeeld de Instagram bij en schrijft ze blogs. Ze houdt ervan om mooie verhalen een podium te geven.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

  • interview
  • team

SCHRIJF JE IN
VOOR ONZE
NIEUWSBRIEF!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste ontwikkelingen vanuit de Movely Community? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis de lancering niet.

Zoals met al onze diensten vinden wij het belangrijk om jouw privacy te waarborgen. Wij zullen daarom je gegevens nooit aan derden verstrekken, en zullen de informatie die je met ons deelt alleen gebruiken om je onze nieuwsbrief te sturen.