LOTS Spelregels

Cammy Breeveld Evenementorganisator Striktly en oprichter Movely
 • Buiten dansen
 • LOTS
18 juni 2020 5 minuten lezen

LOTS! Latin On The Streets is simpel in uitvoering maar anders dan anders door haar spelregels. Door deze te volgen kun je met andere dansers samen komen op basis van gelijke interesses en waarden. Volg deze spelregels voor een authentieke LOTS ervaring.

LOTS is een bijeenkomst voor dansers en heeft het karakter van een spontane pop-up

Ingrediënten

 • Mooi weer
 • Een fijne plek in de buitenlucht
 • Latin muziek, voornamelijk salsa en bachata
 • Minimaal zes deelnemers
 • Alle deelnemers dragen iets bij

Kernwaarden

De kernwaarden zijn de lijm in alle varianten van LOTS. Of het nu een groep van zes- of dertig deelnemers is, plaatsvindt in Rotterdam of in Amsterdam, voornamelijk bachata wordt gedraaid of ook kizomba. Deze drie kernwaarden zijn de rode draad van iedere LOTS:

 • Verantwoordelijkheid
 • Diversiteit
 • Spontaniteit

Verantwoordelijkheid

Op nummer één staat verantwoordelijkheid. LOTSers zijn zelf verantwoordelijk voor de sfeer, de middelen, omgeving, elkaar en zichzelf.

Voorbeeld; de wind gaat aan de haal met plastic afval. Een willekeurige LOTSer grijpt dit moment aan om gelijk even al het afval in een vuilniszak te doen zodat het niet in het water of het groen belandt.

Diversiteit

In álle vormen en maten. Van beginnende danser tot gevorderd, van lengte tot breedte, leeftijd en achtergrond. LOTS is de plek waar je jezelf kan zijn, ongeacht jouw dansniveau, beroep, opleidingsniveau, huidskleur etc.

Voorbeeld: een passant is nieuwsgierig en vraagt wat er gebeurt, voor je het weet staat een LOTSer de salsa basispas aan hem uit te leggen en eet de passant een sateetje mee van de BBQ.

Spontaniteit

LOTS is spontaniteit in uitvoering. Niet alleen kan iedereen spontaan, op elk moment, een LOTS starten. Tijdens een LOTS zijn er geen vastomlijnde kaders zoals een evenement dat heeft.

Voorbeeld: Je komt bij een LOTS om salsa en bachata te dansen maar je gaat aan het einde van de avond ook weg met je eerste basisstappen Kizomba in de pocket, vanwege het enthousiasme van een van de LOTSers die je hebt leren kennen.

Rollen

 • LOTS-starter
 • LOTS-deelnemer

LOTS starter

Het is heel simpel: zin positieve LOTS vibes? Prik een datum, een plek en geef dit op in de Movely app. Als LOTS starter kun je dus zelf bepalen waar, hoe laat en wanneer je start.

Belangrijke taken LOTS starter:

 1. Informeer de deelnemers goed over de eigenschappen van jouw gekozen locatie;
 2. Houd iedereen op de hoogte van eventuele veranderingen in de daarvoor bestemde LOTS chat in de app;
 3. Slecht weer? Jij bepaalt én communiceert als het eventueel wordt afgelast.

LOTS deelnemer

In Movely app kun je de LOTS agenda vinden. Kijk welk moment je aanspreekt om deel te nemen en meld je aan bij een LOTS die door iemand anders is gestart. Dit kan soms zelfs nog spontaan op dezelfde dag.

Belangrijke taken LOTS deelnemer:

 1. Aanmelden. Hierdoor weet de LOTS starter dat hij/zij jou op de hoogte kan houden van eventuele veranderingen. Bij een maximaal aantal deelnemers ben je door je aan te melden zeker van jouw deelname;
 2. Een taak uitvoeren en/of iets meenemen van de “Wie-doet-wat-lijst” (WDW). Denk aan een muziekbox, aanmaakblokjes en/of wat te eten en drinken;
 3. Bijdragen aan LOTS door te doen. De één veegt de zitjes schoon, de ander helpt spullen tillen uit de auto. Het is de taak van iedere deelnemer om actief bij te dragen aan een LOTS.

Regels

 • LOTS starters informeren de deelnemers
 • LOTS deelnemers dragen actief bij
 • Have LOTS of fun!
Cammy Breeveld van Striktly 8 artikelen

Cammy is de oprichter van Striktly Salsa & Bachata. Striktly is bekend om haar evenementen sinds 2015 in Rotterdam. Daarnaast is ze de oprichter van Movely, een start-up die het makkelijker wil maken voor groepen mensen om samen te komen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

 • Buiten dansen
 • LOTS

SCHRIJF JE IN
VOOR ONZE
NIEUWSBRIEF!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste ontwikkelingen vanuit de Movely Community? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis de lancering niet.

Zoals met al onze diensten vinden wij het belangrijk om jouw privacy te waarborgen. Wij zullen daarom je gegevens nooit aan derden verstrekken, en zullen de informatie die je met ons deelt alleen gebruiken om je onze nieuwsbrief te sturen.